domingo, 28 de diciembre de 2014

EDUCACIÓ A LA WEB

Hellow TILCers!

Aquí estic de nou per oferir-vos unes altres de les sessions sobre el tractament integrat de llengua i continguts. Avui fa un temps horrible aquí així que és el dia ideal per bussejar una mica per Internet i d'això tracta aquesta entrada. A partir d'unes webs donades i també de la meva pròpia cerca, he trobat unes webs sobre educació molt interessants (almenys per la meva) tant per a primària com para estudiants de secundària.

Les pàgines web que he destacat són:


  • ALEXANDRIA, biblioteca de recursos digitals per a l’aula.(http://alexandria.xtec.cat/). En aquesta pàgina podem trobar biblioteca de cursos Moodle dirigits a alumnes de secundària. A manera de "xarxa social" podem trobar, aportar o preguntar sobre les diferents àrees d'educació que s'imparteixen en la ESO: llengua i literatura catalanes, geografia, matemàtiques, ciències socials, etc.
  • Informática educativa (http://ieduca.caib.es/). La pàgina es divideix en tres seccions. La secció central ens mostra notícies relacionades amb el món de l'educació, tant notícies que ofereixen recursos digitals, com unes altres en referència a la política d'educació del govern. 
  • Françaventure (http://www.edu365.cat/eso/muds/frances/francaventure/francaventure/). Françaventure és un conjunt de material interactiu per al professorat i l’alumnat de francès. Es tracta d’un material multimèdia que es pot utilitzar a classe o de manera autònoma. Els continguts estan separats per nivells. La mateixa pàgina ens presenta una anàlisi del seu contingut i estructuració, per això no m’estendré més a la seua descripció.
  • Club Super 3 (http://www.super3.cat). Aquesta pàgina està dirigida a adolescents i nens en edat escolar. L'he escollida perquè sens dubte la televisió i, actualment, Internet és una font insubstituïble d'aprenentatge lingüístic. La pàgina recull totes les sèries i dibuixos que són retransmesos pel canal TV3.
  • Sessions d’educació física (http://www.xtec.cat/~mescoi/). Es tracta d'una web creada per Montse Escoi (CEIP Francesc Burniol) i Josep Antoni Sánchez (IES Jaume Almera) en la qual pots compartir i descarregar activitats físiques per realitzar-les a la classe de gimnàstica.

Òbviament aquestes cinc pàgines web són un petitíssim exemple dels recursos educatius que podem trobar en Internet. L'abundància d'informació ens obliga a un atent exercici de selecció atenent als nostres objectius inicials.
La meva selecció es basa en la diversitat educacional, és a dir, es pot aprendre de moltes formes: acudint a una base de dades com la web, Alexandria, a través de dibuixos o sèries com ens ofereix la web de Club Super 3, compartint experiències com les sessions d'educació física. 
Com podem observar i concloure avui dia l'educació no es limita a un llibre de text, un aula o un professor. Hem d'ensenyar als nostres alumnes que l'aprenentatge és tan divers com a tipus de persones existeix al món. Les webs mostrades són un clar exemple d'això. Aquestes webs han estat creades per persones que, en major o menor mesura, ens han ofert valuosos recursos per renovar i millorar el procés ensenyament/aprenentatge.
Per a més infomació sobre webs educatives ací us deixe uns dels portals més importants de l'educació en català/valencià:


Aquí m'acomiado, espero que us hagi agradat!

Una salutació!

Bones festes i feliç 2015!


No hay comentarios:

Publicar un comentario