domingo, 14 de diciembre de 2014

PETITA REFLEXIÓ PERSONAL SOBRE EL M-LEARNING

Hellow TILCers!

Ací vos deixe una petita reflexió personal sobre el m-learning (l'aprenentatge amb dispositus mòbils, tabletes, etc) És un tema que encara pot generar controversia, per això m'agradaria que aportàseu les vostres opinions també, Ànim que és interresant :P

Des de fa alguns anys, hem vist com els avanços tecnològics han introduït diversos dispositius que manegen informació digital i que al mateix temps, faciliten la mobilitat de l'usuari. Si, a més, considerem l'evolució de les xarxes sense fils, és fàcil entendre com els mòbils han cobrat enorme importància a l'educació.

Els dispositius mòbils s'han convertit en eines comunes, que ofereixen una àmplia gamma d'efectes que poden incloure l'ensenyament i l'aprenentatge, per tant els estudiants són capaços de contribuir més activament al desenvolupament d'innovadors usos educatius de la tecnologia, ja que ells s'entrellacen amb altres aspectes de les seves vides en l'aprenentatge espontani, l'ensenyament de
pràctiques i la intersecció amb la vida quotidiana.

Hem d'estar atents per aprofitar aquests mitjans i trobar més informació sobre les formes d'utilitzar les tecnologies i les metodologies d'ensenyament – aprenentatge mòbil, centrant-nos en les necessitats particulars de la societat volàtil que ens condueix a una nova tendència educativa.

El MLearning és una realitat que pot ampliar el temps potencial del que disposen els estudiants. A més, dóna la possibilitat d'usar-ho en ambients integrats d'elearning o com un ambient aïllat d'aprenentatge.

La connexió intermitent a Internet (o a una Intranet) que es té en xarxes sense fils (pel seu cost, o pel seu abast), la poca capacitat d'emmagatzematge i el desplegament limitat que s'obté en les pantalles són les tres limitacions més importants de les MLearning en relació amb el seu ús en els processos aprenentatge.

Tenir clares les limitacions dels Dissenys instruccionals i oportunitats són la base per a la construcció d'aplicacions de MLearning que realment brindin un valor agregat als estudiants i professors en els seus processos d'ensenyament i aprenentatge.


Una gran salutació ^^
Fins aviat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario