domingo, 14 de diciembre de 2014

PROPOSTA EDUCATIVA

Hellow TILCers!

Heu pensat alguna vegada en l'ús de Panoramio + Twitter/Facebook com a plataforma d'ensenyament? (estíc segura que sí).

Jo us proposo un projecte basat en l'aprenentatge d'idiomes. Primer crearem un grup tancat en Twitter i el professor haurà de ser l'administrador dels continguts que es vagin penjant.

Primer ens centrarem en un país o regió del parla que vulguem ensenyar (Inglés, Català, Francès, Alemany, etc). També es podria fer de diversos països alhora, creant subgrups entre els alumnes, sempre que sigui el mateix idioma amb simples variacions dialectals.

Quan ja tinguem el lloc assignat, se li demanarà als estudiants que tinguin uns 7 contactes natius del país escollit, preferentment concordes amb la seva edat i interessos (per què 7?, perque sempre ens falla algú).

Cada setmana hauran d'escriure, en Twitter o Facebook, sobre la seva alguna cosa relacionat amb l'autòcton o nacional, per donar a conèixer als estudiants estrangers sobre el nostre país vist per un estudiant de secundària. Aquesta informació es complementarà amb Panoramio penjant fotos i establint les ubicacions de les mateixes.

D'aquesta manera aprendran tant l'idioma i la cultura d'un país nou, com també la possibilitat d'ensenyar la llengua i cultura espanyoles, valencianes o catalanes a la resta del món.
Seria ideal que els nadius estrangers corresponguessin realitzant l'exercici, deixant-los escollir entre l'espanyol/català (si volen practicar) o el seu idioma natiu.

Per avaluar aquest projecte, s'establiran petits objectius de durada determinada, i aquells que no es compleixin, es tractarà de solucionar el problema.

Espero que us hagi agradat! No us preocupeu, si algú la posa en pràctica no li cobraré drets d'autor ;P Això sí, escriviu-me per saber com ha anat!!

Una forta salutació.
Fins a una altra!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario