viernes, 21 de noviembre de 2014




QUÈ SÓN LES TILC?

El Tractament integrat de continguts i llengües estrangeres (TILC) es referix a l'ensenyament dels continguts del currículum per mitjà d'una llengua diferent de l'habitual de l'alumne, sense necessitat que la dita matèria d'estudi tinga cap relació amb la llengua utilitzada. Per exemple: que els alumnes d'un institut d'Espanya aprenguen en anglés, per exemple, l'assignatura d'Història. Esta pràctica educativa s'ha revelat certament efectiva en tots els cicles educatius, des de la Primària fins a l'educació Superior, i el seu èxit s'incrementa des de fa una dècada.
Els professors que impartixen les assignatures d'esta manera (TILC) són especialistes en la pròpia assignatura abans que professors d'idiomes en el sentit tradicional, si bé es tracta de parlants competents (bilingües o nadius)en la llengua meta. En nombrosos centres d'ensenyança, els professors de llengua treballen en col·laboració amb altres departaments per a oferir diverses assignatures aplicant el TILC. La clau és que l'alumne adquirisca coneixements sobre matèries no lingüístiques alhora que està en contacte, aprén i utilitza una llengua estrangera. Les metodologies i enfocaments emprats estan en relació amb l'àrea de coneixement de la pròpia assignatura, sent per tant els continguts els que regixen i orienten les activitats que es realitzen en l'assignatura en qüestió.

QUINA ES LA REALITAT DE LES TILC A L'AULA?


Com que les definicions a vegades pequen de ser massa teòriques, anem a vore un video sobre l'aplicació d'estes noves eines informàtiques a l'aula.





No hay comentarios:

Publicar un comentario